Denna videofilm är ett klipp från ett hearing, som är en fokuserad konversation med expert-presentationer, i Europaparlamentets industriutskott. Presentationen genomfördes av Seda Gürses som är verksam vid projektet SPION vid Leuvens universitet. Andra inbjudna talare var en representant för smartmätarindustrin, en representant för tidningsförläggarna och en representant från företaget Oracle. Kommissionen fanns inte närvarande i panelen för att försvara sitt lagförslag.

Det finns svenska undertexter till presentationen. Du når de svenska undertexterna genom att klicka på CC-rutan i filmboxen, och välja “Swedish”.  Se även Seda Gürses andra presentation om privatlivsskyddande teknologier som gjordes på 27C3, en tysk datakonferens. Den är dock inte undertextad.

Man kan se på hela industriutskottets hearing om dataskyddsförordningen på Europaparlamentets hemsida. Den bör dyka upp 15-20 minuter in i sändningen. Spelaren i webbläsaren är mestadels tillgänglig för Windows och Mac-användare. Linux-användare borde dock kunna tillgodogöra sig denna version av filmen om man öppnar länken i en mediaspelare så som VLC. Hela hearingen är inte undertextad, men med alla ovanstående länkar kan man välja vilket ljudspår man vill följa. Där finns översättning till alla unionens 23 officiella språk, inklusive svenska.