Resultat för Höganäs

(https://www.hoganas.se/Invanare/)

c

Webbplatsen besöktes 2017-04-11T21:58:30 och fick betyg C.

Säker anslutning

www.hoganas.se använder HTTPS som standard.

HTTPS krypterar nästan all information skickad mellan en klient och en webbserver. Rätt konfigurerat garanterar det konfidentialitet (anslutning är krypterad vilket döljer URL:er, kakor och annan känslig metadata); autenticitet (besökaren pratar med den "riktiga" sajten och inte en "man-in-the-middle"); och integritet (informationen som skickas mellan besökaren och webbplatsen har inte manipulerats eller modifierats).

Varje okrypterad HTTP-förfrågan avslöjar information om en användares vanor, och uppsnappande och spårning av okrypterat surfande har blivit vanligt. HTTPS är viktigt ur både privatlivs- och säkerhetssynvinkel.

Strict Transport Security ej aktiverat

HTTP Strict Transport Security (HSTS) är inte aktiverat.

HSTS är en enkel standard med brett stöd som skyddar besökare genom att se till att deras webbläsare alltid ansluter till en webbplats över HTTPS.

Referrers läcks

När du klickar på en länk så skickar din webbläsare vanligtvis HTTP-headern referer [sic] till destinationssidans webbserver. Headern innehåller adressen till sidan du kom från, vilket alltså avslöjas för webbservern du kommer till. Headern skickas också när externa resurser (såsom bilder, typsnitt, skript och CSS) laddas. Det är en integritetsmardröm som dock lätt kan åtgärdas.

Förstapartskakor

2 förstapartskakor (1 bestående, 1 sessionskaka).

Domän Namn Värde Åtkomstdatum Utgångsdatum
hoganas.se nmstat 1491947955046 2017-04-11 23:58:32 2020-01-06 22:58:32
hoganas.se ASP.NET_SessionId mkhhqt04enbrmi3qrdif... 2017-04-11 23:58:31 session

Vad är förstapartskakor?

Tredjepartskakor

2 tredjepartskakor (1 bestående, 1 sessionskaka).

Domän Namn Värde Åtkomstdatum Utgångsdatum
siteimproveanalytics.com __cfduid d64474b87c9cf1f2ba0d... 2017-04-11 23:58:32 2018-04-11 23:58:32
siteimprove.com siteimproveses hiozrj3q1mt3n0rpbdnw... 2017-04-11 23:58:32 session

Vad är tredjepartskakor?

Tredjepartsförfrågningar

5 tredjeparter kontaktade på 5 domäner (5 säkra, 0 osäkra).

Med tredjepartsförfrågan menas en förfrågan som inte gjorts till hoganas.se eller dess underdomäner. Läs mer om tredjepartsförfrågningar.

Domän Klassificering
f1-eu.readspeaker.com
fonts.googleapis.com Content (Google)
fonts.gstatic.com Content (Google)
se1.siteimprove.com
siteimproveanalytics.com

Vi använder Disconnects spårningslista (open source) för att klassificera domäner.

HTTP-headers

Webbplatsens webbserver kan ange vissa så kallade HTTP-headers för att berätta för besökarens webbläsare hur den ska hantera sidan. Nedan är ett antal headers som kan öka säkerheten.

Header
Satt?
Content-Security-Policy
NEJ

Content Security Policy (CSP) är ett kraftfullt verktyg för att skydda en webbplats mot till exempel XSS-attacker och informationsläckage.

Strict-Transport-Security
NEJ

HTTP Strict Transport Security (HSTS) skyddar besökare genom att se till att deras webbläsare alltid ansluter över HTTPS.

X-Content-Type-Options
NEJ

X-Content-Type-Options skyddar mot en viss typ av attacker och dess enda giltiga värde är X-Content-Type-Options: nosniff.

X-Frame-Options
NEJ

Med X-Frame-Options kan servern berätta för webbläsaren huruvida sidan får visas i en <frame>, <iframe> eller <object>. Med andra ord: det är möjligt att säga att sidan inte får bäddas in i en annan sajt. Detta skyddar mot så kallad clickjacking.

X-Xss-Protection
NEJ

X-XSS-Protection ställer in XSS-filtret i en del webbläsare. Rekommenderat värde är X-XSS-Protection: 1; mode=block.

Vad vi kollat

Undersökningen är ett resultat av vad som hände när vi med en automatiserad version av Firefox besökte kommunens webbplats och upp till fem interna sidor. Det presenterade resultatet bygger alltså på allt som sammantaget genererades under sessionen. Webbläsaren hade inga tillägg installerade, och Do Not Track (DNT) var inte aktiverat, eftersom det är standardinställningen i de flesta webbläsare. Läs mer om hur vi gjorde.

Hur får jag min kommun att bli bättre?

Gå till webbplatsen för Höganäs och mejla eller ring och tipsa dem om den här sidan. Många saker kan relativt enkelt åtgärdas — många är helt enkelt inte medvetna om vad som kan göras (och varför).

För att följa upp kan du använda vårt verktyg Webbkoll, som testar valfri sajt "live".