Europaparlamentets industriutskott anordnar workshop om dataskydd

Europaparlamentets industriutskott anordnar workshop om dataskydd

Europaparlamentets industriutskott anordnade 17 december 2012 en workshop om dataskyddsförordningen. Det är anmärkningsvärt att utskottet dels inte bjudit in kommissionen att försvara sitt ursprungliga förslag, trots att utskottets föredragande ledamot förslagit mycket omfattande förändringar i dataskyddsdirektivet som djupt skulle underminera dataskyddet för europeiska medborgare. Panelen var dessutom full av industrirepresentanter och en veritabel fest av okritiska uttalanden mot ett starkt privatlivsskydd för unionens medborgare.

En värdefull presentation av den belgisk-turkiska forskaren Seda Gürses finns dock bevarad, med undertexter, här på kampanjhemsidan.

Vi använder varken kakor eller analysverktyg och vår webbserver loggar inte ditt besök.

Problem med sajten? Frågor? Kontakta oss! Vi finns också på Twitter. Nyheterna finns som RSS-flöde.

All text, förutom citat, är tillgänglig under CC0 (ingen upphovsrätt).