Stor dataläcka får parlamentet att bäva

Stor dataläcka får parlamentet att bäva

Den belgiska organisationen NURPA som jobbar för digitala rättigheter uppdagade kring jul att det belgiska tågföretaget SNBC/NMBS har haft en stor dataläcka där mer än 1600 parlamentsanställdas personliga data finns med. Piratpartiets Amelia Andersdotter finns med bland dem som drabbats av dataläckan.

Läckan är ett resultat av att tågföretaget publicerat sina kunders data i plaintext på hemsidan. Det var enkelt för en forumanvändare att göra en enkel sökning för att få tag på hela databasen, som innehöll mer än 1,4 miljoner separata tågbokningar och tågresor. Tågföretaget ansåg tydligen att det var tillräckligt försiktigt med sina kunders privatliv genom att inte öppet annonsera länken till hemsidan databasen var tillgänglig på.

Piratpartiet och Ung Pirat vill ha starkare dataskyddslagar för att den här sortens händelse inte ska äga rum!

Vi använder varken kakor eller analysverktyg och vår webbserver loggar inte ditt besök.

Problem med sajten? Frågor? Kontakta oss! Vi finns också på Twitter. Nyheterna finns som RSS-flöde.

All text, förutom citat, är tillgänglig under CC0 (ingen upphovsrätt).