Nederlag, vi kan lägga ner personuppgiftslagen (?!)

Nederlag, vi kan lägga ner personuppgiftslagen (?!)

Idag röstade Industriutskottet om sitt yttrande i frågan om dataskyddet. Tyvärr röstade inte utskottet alls som det borde ha gjort för att rädda vår personliga integritet. Om vi överhuvudtaget ska ha någonting som heter Personuppgiftslagen vars syfte ska vara att skydda individers rätt mot företag och stater, då gäller det nog för parlamentet att tänka om. Industriutskottets yttrande var inte sista barrikaden mot ett samhälle där företag fritt kan använda din personliga data, men enligt oss på dataskydd.net så bör parlamentet fundera på om man ska ha en lagstiftning överhuvudtaget på detta område.

Det vore ärligare mot EU:s medborgare att inte ha en Personuppgiftslag, än att ha den som Industriutskottet presenterade idag.

Vi använder varken kakor eller analysverktyg och vår webbserver loggar inte ditt besök.

Problem med sajten? Frågor? Kontakta oss! Vi finns också på Mastodon/Fediverse. Nyheterna finns som RSS-flöde.

All text, förutom citat, är tillgänglig under CC0 (ingen upphovsrätt).