EU-parlamentarikern Seán Kelly vinner pris (av företagslobbyn)

EU-parlamentarikern Seán Kelly vinner pris (av företagslobbyn)

Seán Kelly är en parlamentarikeri gruppen EPP från Irland. Han är ansvarig i industriutskottet för att ta fram utskottets yttrande (vad detta utskott rekommenderar huvudutskottet att ta för beslut) i frågan om dataskyddsförordningen. Har är därmed en nyckelperson för att få ett starkt och bra dataskydd.

Tyvärr är han mer eller mindre köpt av industrin. Hans ändringsförslag kommer direkt från den ledande reklamlobbyorganisationen IAB, den svenska organisationen går att läsa om på http://www.iabsverige.se/.

Som tack för all copy/paste har MEP Kelly nu blivit tilldelad IAB Europe's Leadership and Excellence in Public Policy Award. Så här motiverar lobbyorganisationen priset

"Sean Kelly stands out.  He met with stakeholders across the spectrum and introduced new and important privacy concepts that addressed shortcomings in the European Commission’s Data Protection Proposal. Mr Kelly's approach to dealing with privacy concerns demonstrates a deep understanding that the data driven economy is crucial for growth and jobs in Europe, as well as the importance of balancing this with consumer trust.”

För oss som bryr oss om privatliv är detta ett skämt. Seán Kelly är ingen parlamentariker som värnar om vår personliga integritet.

Vill man avreagera sig så hittar ni styrelsen i IAB Sverige här: http://www.iabsverige.se/om-iab-sverige-3/styrelsen/

Vi använder varken kakor eller analysverktyg och vår webbserver loggar inte ditt besök.

Problem med sajten? Frågor? Kontakta oss! Vi finns också på Mastodon/Fediverse. Nyheterna finns som RSS-flöde.

All text, förutom citat, är tillgänglig under CC0 (ingen upphovsrätt).