Telia läcker fakturor och samtalslistor

Telia läcker fakturor och samtalslistor

Igår gick Telia ut med att deras databaser läcker fakturor och samtalslistor. Problemet verkar ligga i att man kan logga in med sitt fakturanummer får att komma åt ens "mina sidor". Telia gick dock ut med nyheten först 18 timmar efter att Aftonbladet publicerade en nyhet om det.

Om den nya föreslagna förordningen gällde i Sverige skulle Telia tvingas att lämna information inom 24 timmar till Datainspektionen om dataläckan. Telia skulle också riskera böter på upp till 2% av sin årliga omsättning.

Vi använder varken kakor eller analysverktyg och vår webbserver loggar inte ditt besök.

Problem med sajten? Frågor? Kontakta oss! Vi finns också på Mastodon/Fediverse. Nyheterna finns som RSS-flöde.

All text, förutom citat, är tillgänglig under CC0 (ingen upphovsrätt).