Ledare i aftonbladet "Så kartlägger ICA våra vanor som CIA"

Ledare i aftonbladet "Så kartlägger ICA våra vanor som CIA"

Eva Franchell skriver idag på ledarsidan på Aftonbladet om övervakning och om hur vår användardata används.

"ICA registrerar vartenda köp jag gör, vet vilket skurmedel jag föredrar och att jag gärna köper ekologiskt. Varje månad kommer sedan rabattkupongerna på miljömärkt såpa och KRAV-bananer.

Tänk er tanken då, att ICA använder Google som avlyssnas av CIA som kanske ännu inte stämplat mig som miljöterrorist, men som kanske skulle kunna göra det en vacker dag då någon datanörd kör ihop mitt politiska engagemang och min protestlusta med mina köpvanor.

Nej, jag är inte paranoid. Jag tror inte att jag är föremål för några större säkerhetspolitiska kontroller. Min poäng är givetvis att avlyssningen drabbar alla. Att den är allmänt förekommande och att den kan samköras."

Läs hela artikeln på http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/evafranchell/article17316252.ab

Vi använder varken kakor eller analysverktyg och vår webbserver loggar inte ditt besök.

Problem med sajten? Frågor? Kontakta oss! Vi finns också på Mastodon/Fediverse. Nyheterna finns som RSS-flöde.

All text, förutom citat, är tillgänglig under CC0 (ingen upphovsrätt).