Länktips – CS: Davids kamp mot Facebook

Länktips – CS: Davids kamp mot Facebook

Computer Sweden skriver idag om http://europe-v-facebook.org/EN/en.html där en grupp människor har gått till den Irländska dataskyddsmyndigheten och domstol för att få ut de uppgifter som varje europé enligt dataskyddsdirektivet från 1995 har rätt till.

Att den irländska dataskyddsmyndigheten har så få resurser, och att den irländska motsvarigheten till personuppgiftslag är å pass dålig är en stor anledning till varför man utarbetar en ny förordning idag på EU-nivå. En förordning kommer att gälla i samtliga EU-länder från samma tidpunkt.

Vi använder varken kakor eller analysverktyg och vår webbserver loggar inte ditt besök.

Problem med sajten? Frågor? Kontakta oss! Vi finns också på Mastodon/Fediverse. Nyheterna finns som RSS-flöde.

All text, förutom citat, är tillgänglig under CC0 (ingen upphovsrätt).