Status just nu

Status just nu

I oktober 2013 röstade EU-parlamentet för en ny och starkare dataskyddsförordning. Totalt sätt kunde den har sätt ännu starkare ut, men som integritetsvänlig svensk kan man faktiskt vara lagom nöjd. Samtidigt gav EU-parlamentet sitt godkännande att inleda en så kallad trialog, förhandling, med ministerrådet så att man gemensamt kan kompromissa fram ett förslag som båda institutioner kan rösta ja till. Dessa förhandlingar beräknas vara klara i mars/april i år.

Men, först ska EU:s justitieministrar komma överens om ett gemensamt förslag, som därefter kan kompromissas med EU-parlamentets förhandlare. Tydligen vill inte Storbritannien, Danmark, Ungern och Slovenien ha lagsiftningen alls, och Tyskland med andra länder ställer många frågor om hur förordningen ska se ut. Vilket i praktiken betyder att man vill fördröja lagstiftnigen till den dör ut..

Den som väntar på någonting gott...

Vi använder varken kakor eller analysverktyg och vår webbserver loggar inte ditt besök.

Problem med sajten? Frågor? Kontakta oss! Vi finns också på Mastodon/Fediverse. Nyheterna finns som RSS-flöde.

All text, förutom citat, är tillgänglig under CC0 (ingen upphovsrätt).