NSA-reform får vänta, säger amerikanska senaten

NSA-reform får vänta, säger amerikanska senaten

Mycket uppståndelse natten till onsdag, när amerikanska senaten - den amerikanska riksdagens andra kammare - inte lyckades bryta en filibuster mot "USA Freedom Act". 60% av rösterna i senaten behövs för att en filibuster ska brytas. USA Freedom Act fick 58% av rösterna.

Trevor Timm, generaldirektör på pressfrihetsorganisationen Freedom of Press, som jobbar särskilt med problem for journalister i tekniska miljöer, kommenterade lakoniskt: "Senatorerna: 'NSA har aldrig missbrukat telefonprogrammet!' *Förutom när de 'ofta och systematiskt' gjorde det" med en hänvisning till underrättelsedomstolens utredningar från 2009.

Mer information också hos EFF.

Vi använder varken kakor eller analysverktyg och vår webbserver loggar inte ditt besök.

Problem med sajten? Frågor? Kontakta oss! Vi finns också på Mastodon/Fediverse. Nyheterna finns som RSS-flöde.

All text, förutom citat, är tillgänglig under CC0 (ingen upphovsrätt).