Nederländska staten upphandlar drönarhacking

Nederländska staten upphandlar drönarhacking

I dagsläget får Nederländernas myndigheter inte hacka sig in i datorsystem, men det finns inget som hindrar dem från att upphandla utveckling av en tjänst för hacking! Med hjälp av företaget FoxIT vill de utveckla en metod för att hacka drönare. Utforskningen tar sin början i inbyggda sårbarheter i hur drönare pratar med andra apparater.

Dataskydd.NET observerar att det dels inte är jättesmidigt att regeringar betalar för utveckling av sårbarheter, och dels inte heller är så bra att regeringar betalar för att det ska bli lättare och enklare att hacka saker. Så länge vi inte har möjligheter att tvinga kriminella och smugglare att använda en helt annan infrastruktur för sina verksamheter än alla andra, är det nämligen vanliga, laglydande människor som kommer lida mest av att regeringen satsar på osäkerhet.

Vi använder varken kakor eller analysverktyg och vår webbserver loggar inte ditt besök.

Problem med sajten? Frågor? Kontakta oss! Vi finns också på Mastodon/Fediverse. Nyheterna finns som RSS-flöde.

All text, förutom citat, är tillgänglig under CC0 (ingen upphovsrätt).