Dataskydd - en konkurrensfördel för Europa

Dataskydd - en konkurrensfördel för Europa

Bättre dataskydd leder till bättre konkurrenskraft för europeisk IT-industri, sa man på en konferens om IT och dataskydd i Paris tidigare i veckan. Och visst är det så. Innan kommissionen presenterade sitt dataskyddspaket i januari 2012 var det framför allt IT-företagen som bett om tydligare riktlinjer för hela unionen. Det var också uppenbart att varken offentlig sektor eller industrin orkade med 28 olika lagstiftningar.

Europa har också ett kulturellt och politiskt arv, som upplysningstidens vagga och som förkämpar för mänskliga rättigheter som gäller alla.

EU-parlamentets utredningar har givit liknande utslag redan år 2013 (se rapport 7, 8). Europeiska företag upplever det vara en konkurrensfördel att de kan och får skydda användares privatliv och säkerhet enligt lagen. Det nya direktivet om standardiseringsutrustning som gick igenom förra åre (februari 2014) är skrivet i samma anda: dataskydd och respekt för privatlivet inbyggt i radioutrustningen redan från början ger europeisk industri en konkurrensfördel.

Vi använder varken kakor eller analysverktyg och vår webbserver loggar inte ditt besök.

Problem med sajten? Frågor? Kontakta oss! Vi finns också på Mastodon/Fediverse. Nyheterna finns som RSS-flöde.

All text, förutom citat, är tillgänglig under CC0 (ingen upphovsrätt).