Julkort till Sollentuna om dataskyddspaketet!

Julkort till Sollentuna om dataskyddspaketet!

Som en fortsättning på Dataskydd.NETs julkampanj för att hjälpa fler kommunpolitiker förstå hur de påverkas av EU-beslut - och regeringens beslut kring EU-beslut - har nu vykort skickats även till Sollentunas kommunpolitiker.

Sollentunas skolor har mottagit kritik av Datainspektionen för dåliga molnupphandlingar, men på Dataskydd.NET tror vi att det har att göra med att infrastrukturen byggs på ett dåligt sätt, inte att de som upphandlar försöker kränka medborgarnas privatliv. Därför är det viktigt att lagstiftningen som reglerar både dataskydd och integritet är så tydlig och rak som möjligt, och inte ställer helt omöjliga krav på kommunerna att bli samtidiga molnteknikexperter, juridikvirtuoson och sociologiska genier i syfte att överlista företag som ju egentligen inte ens är bundet av skyldigheterna kommunerna är bundna av.

Vi använder varken kakor eller analysverktyg och vår webbserver loggar inte ditt besök.

Problem med sajten? Frågor? Kontakta oss! Vi finns också på Mastodon/Fediverse. Nyheterna finns som RSS-flöde.

All text, förutom citat, är tillgänglig under CC0 (ingen upphovsrätt).