Dataskyddsvänliga jul- och nyårshälsningar till Ale kommun!

Dataskyddsvänliga jul- och nyårshälsningar till Ale kommun!

Dataskydd.NET hoppas att 201 kommunpolitiker kommer att återvända efter helgerna med bättre verktyg att säkerställa sina medborgares integritet och privatliv!

Som en fortsättning på Dataskydd.NETs julkampanj för att hjälpa fler kommunpolitiker förstå hur de påverkas av EU-beslut - och regeringens beslut kring EU-beslut - har nu vykort skickats även till Ales kommunpolitiker. Det gör att samtliga kommuner Dataskydd.NET känner till som har fått kritik från Datainspektionen, nu har givits möjlighet att ta till orda om hur deras ställning kan bli starkare, och infrastruktur bättre.

På Dataskydd.NET tror vi att den här kritiken kommer för att infrastrukturen byggs på ett dåligt sätt, inte för att de som upphandlar vill kränka medborgarnas privatliv. Därför är det viktigt att lagstiftningen som reglerar både dataskydd och integritet är så tydlig och rak som möjligt, och inte ställer helt omöjliga krav på kommunerna att bli samtidiga molnteknikexperter, juridikvirtuoson och sociologiska genier i syfte att överlista företag som ju egentligen inte ens är bundet av skyldigheterna kommunerna är bundna av.

Missa inte https://dataskydd.net/kommuner-och-molnupphandlingar för mer information!

Vi använder varken kakor eller analysverktyg och vår webbserver loggar inte ditt besök.

Problem med sajten? Frågor? Kontakta oss! Vi finns också på Mastodon/Fediverse. Nyheterna finns som RSS-flöde.

All text, förutom citat, är tillgänglig under CC0 (ingen upphovsrätt).