Privatliv i sjukvården: stämning kring elektroniskt skvaller om hälsa till bank

Privatliv i sjukvården: stämning kring elektroniskt skvaller om hälsa till bank

Centrum för rättvisa hjälper en man i Västerbotten driva rättsfall om skvaller om vårdbesök från landsting till bank via kortbetalningssystemet.

Att olika datasystem behöver prata med varandra för att fungera är inte konstigt. Samtidigt skapar det en olustig känsla av skvallrande företag, när det inte längre blir möjligt att avgöra vem som har vilken sorts information om den egna personen och ens egna aktiviteter.

Landstinget i Västerbotten ska ha förändrat sina rutiner sen händelsen. De stora frågetecknena rör dock inte rutiner och avtal, utan hur den tekniska infrastrukturen ser ut. I de allra flesta vardagliga aktiviteter som privatpersoner förväntas ägna sig åt - prata med Skatteverket, läkare, socialtjänsten, bygglovsförvaltningen, politiker, företag eller vänner - finns inga sätt för privatpersonen att överblicka vem som får veta vad om vilken interaktion. Systemen är allt som oftast byggda i syfte att det ska bli så lätt som möjligt för särskilda tredjeparter att ta del av information om vad man gjort och när.

Det här leder förhoppningsvis till en bättre kvantifiering i pengar av skadan som uppstår vid oförväntade intrång i den privata sfären.

Läs mer:

Landsting läckte uppgifter om vårdbesök till bank, Centrum för rättvisa (16.02.2015):

http://www.mynewsdesk.com/se/centrumforrattvisa/news/landsting-laeckte-u...

 

Vi använder varken kakor eller analysverktyg och vår webbserver loggar inte ditt besök.

Problem med sajten? Frågor? Kontakta oss! Vi finns också på Mastodon/Fediverse. Nyheterna finns som RSS-flöde.

All text, förutom citat, är tillgänglig under CC0 (ingen upphovsrätt).