OBS! Föreningen Dataskydd.net upplöstes i maj 2024. Sidorna kan innehålla brutna länkar och information som är inaktuell.

EU:s justitieministrar överens: vill ha ny lag om datalagring

EU:s justitieministrar överens: vill ha ny lag om datalagring

Trots ganska stora motgångar för europeiska justitiedepartment, har EU:s justitieministrar (bland vilka Morgan Johansson och Anders Ygeman ingår) dragit slutsatsen att massövervakning, trots EU-domstolens beslut, fortfarande ska anses tillåtet.

Ministrarnas bedömning kommer efter Eurojusts, europeiska åklagarmyndighetens, granskning av vilka effekter EU-domstolens beslut om upprivning av datalagringsdirektivet har haft. De vill ha en ny, harmoniserande lagstiftning på europeisk nivå så snart som möjligt, för att lagringskraven inte ska bli olika medlemsländerna emellan.

Läs mer:

Justice and Home Affairs Council, Main results (03-04.12.2015):

http://www.consilium.europa.eu/en/meetings/jha/2015/12/03-04/?utm_source...

 

All text, förutom citat, är tillgänglig under CC0 (ingen upphovsrätt).