Vi lanserar konsekvensbedömning avseende dataskydd!

Vi lanserar konsekvensbedömning avseende dataskydd!

Idag lanserar vi Dataskydd.net:s konsekvensbedömning för dataskydd! Det är en genomgång av vår IT-infrastruktur, vår personuppgiftsbehandling och olika sätt som vi samlar in eller behandlar, alternativt låter bli att samla in och behandla, personuppgifter från både medlemmar och icke-medlemmar.

Här kan du som besökare på dataskydd.net:s webbplats eller prenumerant på vårt nyhetsbrev få veta hur vi hanterar uppgifter vi tar del av, och du som vill bli eller redan är medlem kan få veta hur vi hanterar medlemskapsuppgifter, årsmötesprotokoll, samt utträde ur föreningen.

Under arbetets gång har vi hittat en del förbättringsmöjligheter. Tidigare var det inte uppenbart hur vi hanterade inlägg från medlemmar på vårt interna kommunikationsverktyg Mattermost. Nu har vi etablerat en process för detta.

Vi har gjort det enklare att betala medlemskapsavgiften på ett dataminimerande sätt, eftersom vårt tidigare huvudsakliga alternativ med bankgirobetalning kräver presentation av medlemmens förvaltnings-namn till i alla fall delar av vår föreningen.

Vi har också identifierat ett behov av bättre guider för dataskyddsinställningar på vanliga webbplatsplattformar, liknande denna guide från DFRI om Wordpress. Och vi vill göra det enklare för alla att hjälpa föreningar och företag med dataminimering och informationssäkerhet, genom att använda alternativa e-postadresser.

Läs mer:

Dataskydd.net:s konsekvensbedömning avseende dataskydd med anledning av Dataskyddsförordningens artikel 35 (05.06.2017):

https://dataskydd.net/sites/default/files/konsekvensbedomning_dataskyddn...

DFRI, How to wordpress (in a privacy-friendly way) (26.03.2015):

https://www.dfri.se/projekt/how-to-wordpress/?lang=en

Vi använder varken kakor eller analysverktyg och vår webbserver loggar inte ditt besök.

Problem med sajten? Frågor? Kontakta oss! Vi finns också på Mastodon/Fediverse. Nyheterna finns som RSS-flöde.

All text, förutom citat, är tillgänglig under CC0 (ingen upphovsrätt).