· Amelia Andersdotter

Den 5 februari skickade Dataskydd.net in en skrivelse till utredningen för omreglering av spelmarknaden, Fi 2015:11, om regeringens förslag att skapa undantag i personuppgiftslagen för att underlätta spelansvarsåtgärder.

Dataskydd.net ser inte att det behövs särskilda undantag från dataskyddslagstiftningen för att uppnå utredningens mål. Vi förordar en tydlig definition av vad ”spelansvarsåtgärder” är, så att speltjänstleverantörer kan tillämpa dataskyddsförordningens vanliga principer och regler vid utformandet av dessa åtgärder.

Den tidigare spelutredningen från 2008 har föredömligt citerat uttömmande listor över tänkbara spelansvarsåtgärder från tyska riktlinjer som mycket väl går att tillämpa i samstämmighet med personuppgiftslagstiftningen och EU:s dataskyddslagstiftning.

Läs mer:

Omreglering av spelmarknaden, direktiv 2015:95:

http://www.regeringen.se/rattsdokument/kommittedirektiv/2015/09/dir.-201...

Lägg till ny kommentar

Du behöver inte ange ett namn. Du kan använda vissa HTML-taggar.

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.